Menukaart

Een sfeervol restaurant en partycentrum gelegen aan een unieke locatie op de Veluwe, aan de rand van het prachtige natuurgebied De Imbos en De Posbank.
Ons klassiek en sfeervol ingerichte restaurant biedt 80 zitplaatsen en een gezellige bar waaraan u een aperitief kunt drinken alvorens u aan tafel gaat.

Onze uitgebreide A la Carte kaart is gebaseerd op de Nederlands/Franse keuken. Tevens wordt deze uitgebreid met gerechten van elk seizoen zoals asperges, mosselen en wildspecialiteiten. Op de menukaart vindt u ook diverse vegetarische gerechten.

Aan onze gasten met speciale diëten hebben wij ook gedacht. Zo hebben wij een speciale glutenvrije A la Carte kaart met diverse voor-, hoofd- en nagerechten.
Ook kunnen wij in overleg, met andere dieetwensen rekening houden.
Wij denken graag met u mee.

Uiteraard kunt u voor een heerlijke lunch, pannenkoeken en plategerechten ook bij ons terecht tot 17.00 uur.

Bij ons is het allemaal mogelijk. 

 


Diner

Voorgerechten

Ze frituren de kazen... (VEGA)
Knapperige slasalade met een duo van brie en camembert, gefrituurd met maanzaad en sesamzaad. Begeleid door een zachte mangosaus en een kruidencrostini.

10,75

Kip aan het vissen
Salade met gegrilde kip, zongedroogde tomaat, rode ui, ansjovisfilet, kruidencroutons, Parmezaanse kaas en aangemaakt met een dressing.

10,75

Vietnamees is aan vissen
Duo van loempia gevuld met ananas, avocado, eiermie en munt begeleid door gepelde gamba’s. Daarbij een licht pittige vanillesaus.

10,75

Carpaccio, maar dan van kalf 
Dun gesneden kalfsvlees met kruidendressing en een mix van pitten, Parmezaanse kaas en een knapperige salade met knoflookcroutons.

11,75

Veluwenaartje
Carpaccio van ree met gemarineerde paddenstoelen, salade met walnotendressing, stukjes frambozengelei en een kruidencrunchie.

12,50

Dit rund heeft het koud…
Salade van gerookte ribeye met een crumble van tomaat, truffelmayonaise en een kruidencrostini. Begeleid door een bolletje fris basilicumijs.

11,75

Heel fijn visje
Tartaartje van gerookte makreel, avocado en cornichons op een salade met knoflookdressing. Daarbij gepelde gamba’s met gegrilde paprika.

11,75

Krokant zalmpje
Warm quichetaartje van filodeeg met zalm, dille, kappertjes, rode ui en roomkaas. Geserveerd op een bedje van frisse salade.

11,75

3-luik “De Heideroos”
De chef heeft voor u de volgende selectie van voorgerechten gemaakt:
Gefrituurde brie met maanzaad en een zachte mangosaus
Tartaartje van gerookte makreel, avocado en cornichons
Gerookte ribeye met truffelmayonaise en crumble van tomaat

13,75

Bij deze gerechten serveren wij Oerbrood met kruidenboter en heks'nkaas.

   

Soepen

   

Soepje van Agnes
Crème soep gevuld met ham, kip, champignons en groene asperges.

6,25

De Kip en het Ei
Heldere kippensoep met een garnituur van kip, prei, wortel en eiermie.

6,25

Italiaanse tomatensoep (VEGA)
Romige tomatensoep van pomodori tomaten en Italiaanse kruiden.

6,25

 Bij deze gerechten serveren wij Oerbrood met kruidenboter en heks'nkaas.

   

Hoofdgerechten vegetarisch

   

Opgerold
Wrap gevuld met champignons, groene asperges, paprika en aardappel. Gegratineerd met Mozzarella.

20,75

Zonder glazuur
Tompoes van filodeeg, gevuld met gele risotto, bospaddenstoelen, zongedroogde tomaatjes en Parmezaanse kaas.

20,75

Curry van bofkip
Licht pittige curry met bofkip van “De Vegetarische Slager” met kikkererwten en voorjaarsgroenten. Begeleid door hete bliksem.

20,75

Hoofdgerechten vis

   

Onder een dakje van …….
Gemosterde kabeljauwfilet, ingerold in Parmaham en gegratineerd met Mozzarella. Geserveerd met een ratatouille.

21,75

Gevaarlijk visje
Op de huid gebakken Noorse zalmfilet met een heerlijke dragonsaus. Geserveerd met hete bliksem.

22,75

Uit de Atlantische wateren (ongefileerd)
2 Tongetjes in roomboter gebakken en afgeblust met limoen. Geserveerd met peterselie mousseline en een frisse ravigottesaus.

22,75

Trio van vis
Zalmfilet en kabeljauwfilet (beide op de huid gebakken) met daarbij gepelde gamba’s. Geserveerd met zachte saffraansaus en wilde rijst.

23,75

Hoofdgerechten vlees

   

Gevulde Hongaar
Schnitzel op Hongaarse wijze met een twist van De Heideroos. Geserveerd met een gevulde paprikasaus en een muffin van wilde rijst.

20,75

Veluws pareltje
Krokant gebakken parelhoenderfilet op een bedje van ratatouille. Begeleid met een frisse dragonsaus en gedroogde Coppa di Parma.

21,75

De ontmoeting van kalf
Duo van goed gevuld stoofpotje van kalf met een malse kalfsoester afgelakt in zijn eigen jus. Geserveerd met peterselie mousseline.

 21,75

Spareribs ‘’De Heideroos ‘’ (The best ribs in town)
Onze spareribs zijn smaakvol gemarineerd en tot op het bot gegaard. Wij serveren ze met een zachte koude knoflooksaus.

21,75

Een fruitig varkentje
Varkenshaasmedaillons met een jus van appeltjes en geserveerd op een bedje van Tarly met gegrilde paprika.

21,75

Van de grill

   

Echte Klassieker
Tournedos met Café de Parissaus en gedroogde Coppa di Parma. Geserveerd met een gepoft roseval aardappeltje gevuld met crème fraîche.

25,75

Argentijnse steak
Gegrilde gekruide kogelbiefstuk met kruidenboter. Geserveerd met een gepoft roseval aardappeltje gevuld met crème fraîche.

23,75

Zoooooo mals
Lamsvlees spies met ui en paprika met daarbij een honing-tijmsaus. Geserveerd met een gepoft roseval aardappeltje gevuld met crème fraîche.

23,75

Mixed grill (ca. 350 gram)
Gekruide kogelbiefstuk, sparerib en varkenshaasmet knoflooksaus. Geserveerd met een gepoft roseval aardappeltje gevuld met crème fraîche.

23,75

Bij deze gerechten serveren wij groente, gebakken aardappelen, rauwkostsalade en compote.

   

Desserts en IJscoupes (bereid met ambachtelijk ijs)

   

Dit ijs staat stil
Huisgemaakte parfait van kokos en mandarijn met garnering van vers fruit en een chocolade schots met slagroom.

7,50

Appeltjes van oma
Gekarameliseerde warme appeltjes met vanilleroomijs, karamelsaus en slagroom.

7,50

3x Chocolade
Chocolade taartje, witte chocolade mousse en witte chocolade- frambozenijs met slagroom.

7,50

Aardbeien fantasie
Aardbeien met munt en banketbakkersroom tussen kruidige kletskoppen met daarbij aardbeien sorbetijs en slagroom.

7,50

Gevulde banaan
Banaan gevuld met bananenmousse gegarneerd met advocaat, chocoladesaus en amandelen. Daarbij een bolletje advocaatijs.

7,50

Coupe De Heideroos
Coupe met vanilleroomijs, aardbeien sorbetijs en advocaatijs. Geserveerd met verse slagroom en een chocolade schots.

7,50

Kleine IJscoupe
Voor wie toch nog zin heeft in een klein toetje serveren wij 1 bolletje vanilleroomijs met advocaat en verse slagroom.

5,25

3-Luik voor de grote genieter
De chef heeft voor u de volgende selectie van desserts gemaakt:
Aardbeien met munt en banketbakkersroom op een kletskop
Parfait van kokos en mandarijn
Bananenmousse met chocoladesaus

9,95

Kindermenu's met verrassing (3-gangen voor € 11,50)

   

Voorgerechten:

   

Tomaten Soepie Een klein kopje tomatensoep met balletjes

3,50

Meloentje Een frisse cocktail van verse meloen

3,50

Meloen op een stokje Spiesje van gedroogde rauwe ham en meloen

3,50

Hoofdgerechten:

   

Tok Tok Kipfingers met frites, appelmoes en mayonaise

6,75

Meneer Joepi Snackmannetje gemaakt van kipburger, kipgehaktballetje en kipnugget aan een spies. Met frites, appelmoes en mayonaise

6,75

Kluifje Spareribs met frites, appelmoes en mayonaise

6,75

Krokodores Kroket met frites, appelmoes en mayonaise

6,75

Frikadores Frikadel met frites, appelmoes en mayonaise

6,75

Pizza Italia Pizzapunten belegd met ham, kaas en tomatensaus

6,75

Kabouterpannenkoekjes Poffertjes (12 stuks) met poedersuiker, jam en hagelslag

6,75

Toetjes:

   

Junior Dame Blanche 1 Bolletje vanilleroomijs met warme chocoladesaus en slagroom

3,50

Coole clown Vrolijke bol vanilleroomijs met kleurige spikkels en een clownsgezichtje

3,50

Onze kindermenu's worden geserveerd aan kinderen tot 13 jaar 

   
Naar boven

Seizoensspecialiteiten: Asperges

Voorgerechten

   

Aspergesoep met reepjes boerenbeenham, asperges en ei

6,75

Duo van brie en camembert gefrituurd met maanzaad en sesamzaad. Begeleid door asperges en een zachte mangosaus.

11,75

Salade met gegrilde kip met rode ui, ansjovisfilet, kruidencroutons en asperges. Aangemaakt met een dressing.

11,75

Kalfscarpaccio gegarneerd met asperges, Parmezaanse kaas en een knapperige salade met knoflookcroutons en dressing.

12,75

Tartaartje van gerookte makreel, avocado en cornichons op een salade met asperges en een knoflookdressing. Daarbij gepelde gamba’s met gegrilde paprika.

12,75

Proeverij van asperges.
Een selectie door de chef van de hierboven genoemde voorgerechten.

14,75

Bij deze gerechten serveren wij Oerbrood met kruidenboter en heks'nkaas.

   

Hoofdgerechten

   

Asperge traditioneel met boerenbeenham, ei, gekookte aardappelen en gesmolten boter.

21,50

Tompoes van filodeeg, gevuld met gele risotto, bospaddenstoelen, zongedroogde tomaatjes en Parmezaanse kaas. Geserveerd met asperges. (VEGA

22,25

Noorse Zalmfilet op de huid gebakken met een heerlijke dragonsaus.  Geserveerd met asperges.

23,75

Gegrilde gekruide kogelbiefstuk met kruidenboter. Geserveerd met asperges.  

25,00

Lamsvlees spies met ui en paprika met daarbij een honingtijmsaus. Geserveerd asperges.

25,00

Bij deze gerechten serveren wij Vlaamse frieten en een rauwkostsalade.

   

Wijnsuggestie

   

Castel Firmian, Trentino, Pinot Grigio, Italië, 2016

De wijn wordt gemaakt door de firma Mezzacorona uit de gelijknamige stad in het Noordoosten van Italië.
De wijngaarden liggen in de Adige vallei aan de voet van de Dolomieten.
Het domein is vernoemd naar het gebouw dat over de wijnvelden van Piana Rotaliana uitkijkt.
Zuur en fruit zijn heerlijk in balans, in zowel geur als smaak veel appel, citrus en tropisch fruit. Lichte en frisse wijn.
Als aperitief of bij salades, schaaldieren, geitenkaas en bij aspergegerechten.

Per fles 24,95
Per glas 4,95

Asperge menu á € 36,50

 

Voorgerecht

   

Kalfscarpaccio gegarneerd met asperges, Parmezaanse kaas, knapperige salade met knoflookcroutons en kruidendressing.

   
Hierbij serveren Oerbrood met kruidenboter en heks'nkaas.    

Hoofdgerecht

   

Asperge traditioneel met boerenbeenham, ei, gekookte aardappelen en gesmolten boter.

   
Hierbij serveren wij Vlaamse frieten en een rauwkostsalade.    

Nagerecht

   

Coupe IJs met vanilleroomijs, aardbeien sorbetijs en advocaatijs. Geserveerd met verse slagroom en een chocolade schots.

   

Naar boven

Onbeperkt dineren voor € 15,-

Doordeweeks hebben wij een speciale aanbieding. U kunt dan voor maar € 15,- onbeperkt genieten van de volgende hoofdgerechten.

Hoe werkt het:
- U maakt een keuze uit 1 van de onderstaande hoofdgerechten.
- Bijbestellingen alleen van het gerecht dat u als 1e gekozen had.
- Eventuele voorgerechten en/of desserts kunt u kiezen uit onze menukaart tegen de daarvoor geldende prijzen.

Vispotje van zalm en witvis met een witte wijnsaus

Of

Langzaam gegaarde varkensprocureur met een groene pestosaus

Of

Gebakken kipstukjes in een rode wijnsaus

Bij deze gerechten serveren wij gebakken aardappelen, rauwkost en 1 soort warme groente
 
U kunt gebruik maken van deze actie op woensdag, donderdag en vrijdag. In het weekend en op feestdagen geldt deze actie niet.
Deze actie is niet geldig in combinatie met andere acties, kortingsbonnen of cadeaukaarten.
Naar boven
 

3-gangen keuzemenu á € 32,50

Voorgerechten

Heldere kippensoep met een garnituur van kip, prei, wortel en eiermie.

Of

Salade met gegrilde kip, rode ui, ansjovisfilet, kruidencroutons en aangemaakt met een dressing.

Of

Slasalade met een duo van brie en camembert (VEGA), gefrituurd met maanzaad en sesamzaad. Begeleid door een zachte mangosaus en een kruidencrostini.

Of

 

Tartaartje van gerookte makreel, avocado en cornichons op een salade met knoflookdressing. Daarbij gepelde gamba’s met gegrilde paprika.

Bij deze gerechten serveren wij Oerbrood met kruidenboter en heks'nkaas.

Hoofdgerechten

Krokant gebakken parelhoenderfilet op een bedje van ratatouille. Begeleid met een frisse dragonsaus en gedroogde Coppa di Parma.

Of

Gegrilde gekruide kogelbiefstuk met kruidenboter. Geserveerd met een gepoft roseval aardappeltje gevuld met crème fraîche.

Of

Gemosterde kabeljauwfilet, ingerold in Parmaham en gegratineerd met Mozzarella. Geserveerd met ratatouille.

Of

Wrap (VEGA) gevuld met champignons, groene asperges, paprika en aardappel. Gegratineerd met Mozzarella.

Bij deze gerechten serveren wij groente, gebakken aardappelen, rauwkostsalade en compote.

Nagerechten

Huisgemaakte parfait van kokos en mandarijn met garnering van vers fruit en een chocolade schots met slagroom.

Of

Coupe IJs met vanilleroomijs, aardbeien sorbetijs en advocaatijs. Geserveerd met verse slagroom en een chocolade schots.

Of

Koffie, thee of cappuccino met een luxe bonbon

Naar boven

Saturday & Sunday Lunch

Op zaterdag en zondag ontvange wij u graag tussen 12 en 14 uur bij De Heideroos om van de volgende lunch gebruik te maken.

Als u heerlijk met vrienden of familie iets te vieren heeft of gewoon lekker uitgebreid in ons sfeervolle restaurant wilt lunchen, is dit het geschikte idee voor u.

Wij kunnen met de meeste dieetwensen rekening houden, als u dat aan ons laat weten.

Lunch

Vooraf:

Romige Italiaanse tomatensoep (Veg.)
Of
Dungesneden Parmaham met Galiameloen
Of
Champignons Dordogne, champignons gefrituurd in bierbeslag, met een zachte knoflooksaus (Veg.)

Hierbij serveren wij brood met kruidenboter en heks'nkaas.

Hoofd:

Assortiment belegde mini broodjes (vis / vlees / vega)
Sandwiches met ham en kaas
Tunnbroodrolletjes met kalfscarpaccio en oude kaas
Diverse gevulde bladerdeeghapjes met kip-kerrie, ham-kaas en saucijs
Kartoffelsalade (Veg.)
Butterfly garnalen met chilisaus

Dit serveren wij per tafel

Afsluiting:

Na afloop een kopje koffie of thee geserveerd met een diversiteit aan zoetigheden

Prijs (excl. drankjes):

Volwassenen € 19,50 per persoon
Kinderen van 4 t/m 11 jaar € 9,75 per persoon
Kinderen t/m 3 jaar gratis

Deze lunch wordt vanaf 4 personen geserveerd. Reserveren is gewenst.

Naar boven
 

Lunch

Soepen

   

Soepje van Agnes
Crème soep gevuld met ham, kip, champignons en groene asperges.

6,25

De Kip en het Ei
Heldere kippensoep met een garnituur van kip, prei, wortel en eiermie.

6,25

Italiaanse tomatensoep (VEGA)
Romige tomatensoep van pomodori tomaten en Italiaanse kruiden.

6,25

Bij onze soepen serveren wij Oerbrood met kruidenboter en heks'nkaas.

   

Tosti's
(wij gebruiken voor onze tosti's wit Flaguette brood)

   

Tosti met ham en kaas

4,75

Tosti Hawaï met ham, kaas en ananas

5,25

Hierbij serveren wij ketchup of curry

   

Eiergerechten

   

Uitsmijter Ham en/of Kaas en een bolletje aardappelsalade

7,50

Uitsmijter meegebakken Spek en een bolletje aardappelsalade

7,50

Uitsmijter "De Heideroos" met Ham, Kaas, Parmaham en een bolletje aardappelsalade

7,75

Boerenomelet en een bolletje aardappelsalade

8,75

Omelet champignons (VEGA) met een bolletje aardappelsalade

8,75

Bij deze gerechten heeft u de keuze uit maïs of meergranen Oerbrood

   

Italiaanse bol OF een Waldkorn bol

   

Hamburger De Heideroos  100% Black Angus rund met gebakken uitjes, spek, hamburgersaus en slasalade

12,50

Pulled pork aangemaakt met teriyakisaus en slasalade

8,50

Kalfscarpaccio met een mix van noten, Parmezaanse kaas, een kruidendressing en een knapperige salade

8,50

Filet Americain met rode ui, kappertjes, gekookt ei en slasalade

8,50

Gerookte Noorse zalmfilet met rode uitjes, kappertjes, heks'nkaas en slasalade

8,50

Huisgemaakte tonijnsalade met rode ui, paprika, augurk en slasalade

8,50

Oude kaas (Reypenaer) met walnoten, appelstroop en slasalade (VEGA)

6,50

Lunch gerechten

   

Twaalf uurtje vlees
Twee sneden ambachtelijk Oerbrood, geserveerd met een Bourgondische kroket, filet Americain en pulled pork aangemaakt met teriyakisaus  

9,95

Één uurtje vis
Twee sneden ambachtelijk Oerbrood, geserveerd met een garnalenkroket, huisgemaakte tonijnsalade en gerookte Noorse zalmfilet

10,95

Twee Bourgondische kroketten met keuze uit: Oerbrood OF friet

7,50

Sandwich met gerookte Noorse zalmfilet, heks’nkaas, rode ui, kappertjes en een fris aangemaakte slasalade

9,50

Sandwich gerookte kipfilet met uitgebakken spek, rode ui, slasalade en een mangodressing

 8,50

Maaltijdsalades

   

Vegetarische salade
Knapperige slasalade met een duo van brie en camembert, gefrituurd met maanzaad en sesamzaad. Begeleid door een zachte mangosaus.

12,50

Caesar salade
Frisse salade met gegrilde kip, zongedroogde tomaat, rode ui, ansjovisfilet, kruidencroutons, Parmezaanse kaas en aangemaakt met een dressing.

12,50

Gerookte Ribeye
Salade van gerookte ribeye met een crumble van tomaat en truffelmayonaise.

14,50

Noorse zalm
Salade met gerookte Noorse zalmfilet, rode ui, kappertjes en kruidendressing.

14,50

Deze salades serveren wij met Oerbrood of frites

   

Plate gerechten

   

Wrap gevuld met champignons, groene asperges, paprika en aardappel. Gegratineerd met Mozzarella.

17,50

Schnitzel op Hongaarse wijze met een twist van De Heideroos. Geserveerd met een gevulde paprikasaus.

18,50

Krokant gebakken parelhoenderfilet met een frisse dragonsaus en gedroogde Coppa di Parma.

19,50

Spareribs, smaakvol gemarineerd en tot op het bot gegaard. Geserveerd met een zachte koude knoflooksaus.

19,50

Varkenshaasmedaillons met een jus van appeltjes en gegrilde paprika.

19,50

Argentijnse steak (grilde gekruide kogelbiefstuk) met kruidenboter. 

21,50

2 Tongetjes in roomboter gebakken en afgeblust met limoen. Geserveerd met een frisse ravigottesaus.

21,50

Bij deze gerechten serveren wij frites, gemengde salade en een bolletje aardappelsalade. Meerprijs gebakken aardappelen i.p.v. frites € 1,00

   

Naar boven

Wijnen

Huiswijnen

VdP d’Hérault, Bellefeuille, Wit
Per glas
 € 18,50
 €   3,50
VdP d’Hérault, Bellefeuille, Rood
Per glas
 € 18,50
 €   3,50
VdP d’Hérault, Bellefeuille, Rosé
Per glas
 € 18,50
 €   3,50
 Cabernet d'Anjou, Villeneuve, Rosé
Per glas
 € 19,50
 €   3,75
 Bereich Nahetal, Kabinett, Wit
Per glas
 € 18,50
 €   3,50

Witte wijnen

Château Fabre Gasparet, La Grande Courtade, Corbières, Frankrijk, 2016

 € 24,75

La Monasesca, La Marche, Verdicchio di Matelica, Italië, 2012

 € 29,75

Domaine Bichot, Viré Clessé, Bourgogne, Frankrijk, 2016

 € 29,75

Domaine Fouassier, Sancerre, Frankrijk, 2014

 € 31,75

Rode wijnen

Finca Flichman, Mendoza, Argentinië, 2016

 € 25,50

Domaine Giraud, Cuvee Marie & Francois, Côtes du Rhône, Frankrijk, 2013

 € 27,50

Bergsig Estate, Zuid-Afrika, 2012

 € 29,50

Château La Croix Meunier, St. Emilion Grand Cru, Bordeaux, Frankrijk, 2011

 € 34,50

Mousserend

Champagne, José Michel, Frankrijk, Brut

 € 47,50

Prosecco, Toso, Italië, Extra Dry

 € 27,50

Sparkling Cold Duck, 5th Avenue, Zuid-Afrika

 € 25,50

Dessertwijn

Passeur de Soleil, Muscat de Frontignan AOC, Blanc 

Per glas
 € 5,75
Naar boven

Reseveren Menukaart

Onze nieuwsbrief
Volledige naam
E-mail adres