Menukaart

Een sfeervol restaurant en partycentrum gelegen aan een unieke locatie op de Veluwe, aan de rand van het prachtige natuurgebied De Imbos en De Posbank.
Ons klassiek en sfeervol ingerichte restaurant biedt 80 zitplaatsen en een gezellige bar waaraan u een aperitief kunt drinken alvorens u aan tafel gaat.

Onze uitgebreide A la Carte kaart is gebaseerd op de Nederlands/Franse keuken. Tevens wordt deze uitgebreid met gerechten van elk seizoen zoals asperges, mosselen en wildspecialiteiten. Op de menukaart vindt u ook diverse vegetarische gerechten.

Aan onze gasten met speciale diëten hebben wij ook gedacht. Zo hebben wij een speciale glutenvrije A la Carte kaart met diverse voor-, hoofd- en nagerechten.
Ook kunnen wij in overleg, met andere dieetwensen rekening houden.
Wij denken graag met u mee.

Uiteraard kunt u voor een heerlijke lunch, pannenkoeken en plategerechten ook bij ons terecht tot 17.00 uur.

Bij ons is het allemaal mogelijk. 

 


Diner

Voorgerechten

Onder een dakje (VEGA)
Champignons in een zachte knoflookroomsaus gegratineerd met oude Reypenaer kaas. Daarbij slasalade en een kruiden crostini.

9,75

Kip achter het glas
Kipcocktail aangemaakt met een kerriemayonaise en verse ananas. Geserveerd met een knapperige slasalade en een kruiden crostini.

9,75

Geit in een jasje (VEGA)
Geitenkaas kroketjes met slasalade en een kruiden crostini. Begeleid door een honingmayonaise en een salsa van tomaat.

10,75

Surf en Turf
Vitello Tonato (dun gesneden kalfsvlees) geserveerd met een tonijnsalade, zoetzure komkommer en gefrituurde kappertjes.

11,75

Van om de hoek
Eerbeekse Coppaham, van de dorpsslager, geserveerd met een tartaar van avocado, mango en Mozzarella en een kruidendressing. 

11,75

Carpaccio, maar dan van kalf
Dun gesneden kalfsvlees met kruidendressing en een mix van pitten, Parmezaanse kaas en een knapperige salade.

11,75

Ingewikkeld visje
Tartaar van gerookte forelfilet met kappertjes, rode ui en crème fraîche. Omwikkeld met komkommer en daarbij een kruidige tomatensaus.

11,75

Gravlaks zonder gekke naam
Huisgemarineerde Noorse zalmfilet op een aardappel blini. Begeleid door een dille-citroensaus en een kruiden crostini.

11,75

3-luik “De Heideroos”
De chef heeft voor u de volgende selectie van voorgerechten gemaakt:
Huisgemarineerde zalmfilet op een aardappel blini en dille-citroensaus
Champignons in zachte knoflooksaus gegratineerd met oude Reypenaer kaas
Kipcocktail aangemaakt met kerriemayonaise en verse ananas

13,50

Bij deze gerechten serveren wij Oerbrood met kruidenboter en heks'nkaas.

   

Soepen

   

Niet uit Doesburg
Romige licht gebonden mosterdsoep met een garnituur van kalfstong.

6,25

Italiaanse tomatensoep (VEGA)
Romige tomatensoep van pomodori tomaten en Italiaanse kruiden.

6,25

Wildernis
Wildbouillon met een garnituur van Hert en paddenstoelen.

6,75

 Bij deze gerechten serveren wij Oerbrood met kruidenboter en heks'nkaas.

   

Hoofdgerechten vegetarisch

   

Gestapeld
Lasagne van de flespompoen, champignons, tomaat en geitenkaas.

20,75

Op een rijtje
Courgette gevuld met pomodori tomaat en Mozzarella op een bedje van aardappel-peterselie mousseline. Daarbij groene pestosaus.

20,75

Kippige kikker
Licht pittige curry van bofkip van “De Vegetarische Slager’’ met kikkererwten en winterse groenten. Begeleid door een stamppotje van zoete aardappel.

20,75

Hoofdgerechten vis

   

Ontmoeting van vis
Sliptong, in roomboter gebakken, zeebaarsfilet en gepelde gamba’s. Daarbij aardappel-peterselie mousseline en een romige Calvadossaus.

23,75

Vanuit Italië
Zeebaarsfilet, op de huid gebakken, met een salsa van tomaat en Italiaanse kruiden. Geserveerd met aardappel-peterselie mousseline.

21,75

Uit de Atlantische wateren (ongefileerd)
2 Tongetjes in roomboter gebakken en afgeblust met limoen. Geserveerd met puree van pompoen en een frisse ravigottesaus.

21,75

Hoofdgerechten vlees

   

Schnitzel van de boerderij
Schnitzel met gebakken spek, uien, champignons en tomaat. Gegratineerd met oude Reypenaer kaas.

20,75

Uit Gelderland
Gelders maïskipfilet met honing, brie en Provençaalse kruiden. Geserveerd met gedroogde speklinten en rode wijnsaus.

20,75

Op oma’s wijze
Gebakken kalfslever geserveerd met spek, uien en appelpartjes. Begeleid door een Calvadossaus.

 21,75

Varken wandelt in het bos
Varkenshaas gevuld met bospaddenstoelen en in Parmaham gerold. Geserveerd met een groene pestosaus.

21,75

Spareribs Heideroos (The best ribs in town)
Onze spareribs zijn smaakvol gemarineerd en tot op het bot gegaard. Wij serveren ze met een zachte knoflooksaus.

21,75

Uit Sicilië
Tournedos geserveerd met een mousseline van pompoen. Begeleid door een Marsala wijnsaus en oven gedroogde speklinten.

25,75

Van de grill

   

Satéééééé
Kipsaté spiesen van gemarineerde kippendijen met een licht pittige satésaus. Geserveerd met seroendeng en kroepoek.

21,75

Gesplitst
Sukade biefstuk van het Australisch graan gevoerde rund. Geserveerd met gebakken bospaddenstoelen en een rode wijnsaus.

23,75

Mix grill van maïskipfilet, varkenshaas en sparerib (ca. 350 gr.)
Geserveerd met een aardappel blini en saus naar keuze: Rode wijnsaus, pestosaus, Calvadossaus of kruidenboter.

23,75

Bij deze gerechten serveren wij groente, gebakken aardappelen, rauwkostsalade en compote.

   

Desserts en IJscoupes (bereid met ambachtelijk ijs)

   

Schuimig
Vanilleschuim met een compote van banaan en dubbel vanilleroomijs. Geserveerd met een huisgemaakte kaneelkrakeling en karamelsaus.

7,50

Op de kop
Tarte tatin van appel geserveerd met romig kaneel-ijs en slagroom. Begeleid door een warme vanillesaus.

7,50

Peer aan de wijn
Warme Beaujolais peer geserveerd met een crème van vanille mascarpone. Begeleid door een zoete rode wijnsaus.

7,50

Tropische sferen
Gemarineerde ananas met een bol gefrituurd vanilleroomijs in kokos. Geserveerd met een roze peper-mintsaus en verse slagroom.

7,50

Chocolaatje
Chocolade Panna cotta met witte chocolade-frambozenijs. Daarbij verse slagroom en choco-mint balletjes.

7,50

3 x voor de ijsliefhebber
Coupe met romig advocaatijs, nougatijs en Haagsche hopjesijs. Geserveerd met verse slagroom.

7,50

Kleine IJscoupe
Voor wie toch nog zin heeft in een klein toetje serveren wij 1 bolletje vanilleroomijs met karamelsaus en verse slagroom.

5,25

3-Luik voor de grote genieter
De chef heeft voor u de volgende selectie van desserts gemaakt:
Gemarineerde ananas met in kokos gefrituurd vanilleroomijs
Vanilleschuim met een compote van banaan met een kaneelkrakeling
Tarte tatin van appel met romig kaneelijs en warme vanillesaus

9,95

Kindermenu's met verrassing (3-gangen voor € 11,50)

   

Voorgerechten:

   

Tomaten Soepie Een klein kopje tomatensoep met balletjes

3,50

Meloentje Een frisse cocktail van verse meloen

3,50

Meloen op een stokje Spiesje van gedroogde rauwe ham en meloen

3,50

Hoofdgerechten:

   

Tok Tok Kipfingers met frites, appelmoes en mayonaise

6,75

Meneer Joepi Snackmannetje gemaakt van kipburger, kipgehaktballetje en kipnugget aan een spies. Met frites, appelmoes en mayonaise

6,75

Kluifje Spareribs met frites, appelmoes en mayonaise

6,75

Krokodores Kroket met frites, appelmoes en mayonaise

6,75

Frikadores Frikadel met frites, appelmoes en mayonaise

6,75

Pizza Italia Pizzapunten belegd met ham, kaas en tomatensaus

6,75

Kabouterpannenkoekjes Poffertjes (12 stuks) met poedersuiker, jam en hagelslag

6,75

Toetjes:

   

Junior Dame Blanche 1 Bolletje vanilleroomijs met warme chocoladesaus en slagroom

3,50

Kinderbeker Een spannende verrassingsbeker gevuld met vanilleroomijs, aardbeiensaus en slagroom

3,50

Onze kindermenu's worden geserveerd aan kinderen tot 13 jaar 

   
Naar boven

Seizoensspecialiteiten: Wild

Voorgerechten

   

Wildernis
Wildbouillon met een garnituur van Hert en paddenstoelen.

6,75

Zwijn op toren van Pisa
Torentje van dun gesneden huisgerookte Wildzwijnshaas met slasalade, abrikozen en een stroop van aceto balsamico.

11,75

Haas in een hoedje
Kastanjechampignons gevuld met een salade van witlof, gestoofde Hazenbout gegratineerd met oude kaas en gesuikerde pecannoten.

 11,75

Zoete gans ontmoet Chinees
Huisgerookte Ganzenfilet, dun gesneden op een bedje van gekarameliseerde witlof. Geserveerd met een loempia van paddenstoelen en zoete uiencompote.        

11,75

Fazant op de knollen
Lauwwarme Fazantenfilet op een romige zuurkoolsalade met rozijnen en een sinaasappelchutney.

11,75

Drie herten bij elkaar
Palet van Hertenham, Hertenpaté en een bitterbal van Hert. Geserveerd met een cranberrycompote.

12,50

Proeverij van Wild
Voor als u echt niet kunt kiezen!
4 Luik met:
Mini wildbouillon met Hert en paddenstoelen
Haas in een hoedje met witlof, Hazenbout en oude kaas
Torentje van Wildzwijn met abrikozen en aceto balsamico
Fazantenfilet met zuurkoolsalade en sinaasappelchutney

14,50

Bij deze gerechten serveren wij brood met kruidenboter en heks'nkaas.

   

Hoofdgerechten

   

Stoofpotje van Hert. Toppertje!
Met een garnituur van winterse groenten, champignons, cranberry en op smaak gebracht met peperkoek. Geserveerd met een spruitenstamppotje.

22,50

Niet te snel
Wildzwijnsprocureur, langzaam gegaard, op een bedje van romige zuurkool met rozijnen en abrikozensaus.

22,50

Beschonken haas
Hazenbout, langzaam gegaard in donker Leffe bier met een garnituur van champignons, rode uien en amarena-kersen. Geserveerd met een spruitenstamppotje.

22,50

Uit de lucht
Combinatie van Eendenborstfilet en gekonfijte Eendenboutje. Geserveerd op een bedje van linzen en een vijgensaus.     

22,50

Uit de struiken
Gebakken Hertenbiefstukjes met een puree van pompoen. Geserveerd met bramenjus en gesuikerde amandelen.

24,50

Ontmoeting van wild
Hertenbiefstuk, Wildzwijnsprocureur en Hazenrugfilet met een stamppot van zoete aardappel en een port-gembersaus.

24,50

Bij deze gerechten serveren wij groente, gebakken aardappelen, rauwkostsalade, compote en een warme stoofpeer.

   

Wijnsuggestie

   

Mendoza, Finca Flichman, Cabernet Sauvignon, Argentinië, 2016

De kleur is helder robijnrood. In de geur typische Cabernet Sauvignon kenmerken zoals cassis, blauwe bessen en balsahout.
De houtrijping is mooi in de geur en smaak geïntegreerd. Verder is de wijn krachtig en sappig en heeft hij een prettig lange afdronk.
Lekker bij wildgerechten, rood vlees en pasta.

Per fles  25,50
Per glas  5,00

Wild keuzemenu á € 37,50

   

Voorgerechten

   

Wildbouillon met een garnituur van Hert en paddenstoelen.

   
OF    

Torentje van dun gesneden huisgerookte Wildzwijnshaas met slasalade, abrikozen en een stroop van aceto balsamico.

   
OF    

Lauwwarme Fazantenfilet op een romige zuurkoolsalade met rozijnen en een sinaasappelchutney.

   

Hierbij serveren brood met kruidenboter en heks'nkaas.

   

Hoofdgerechten

   

Stoofpotje van Hert met een garnituur van winterse groenten, champignons, cranberry en op smaak gebracht met peperkoek. Geserveerd met een spruitenstamppotje.

   
OF    

Wildzwijnsprocureur, langzaam gegaard, op een bedje van romige zuurkool met rozijnen en abrikozensaus.

   
OF    

Combinatie van Eendenborstfilet en gekonfijte Eendenboutje geserveerd op een bedje van linzen en een vijgensaus.

   

Bij deze gerechten serveren wij groente, gebakken aardappelen, rauwkostsalade, compote en een warme stoofpeer.

   

Nagerechten

   

Tarte tatin van appel met warme vanillesaus, romig kaneelijs en verse slagroom.

   
OF    

Chocolade Panna cotta met witte chocolade-frambozenijs. Daarbij verse slagroom en choco-mint balletjes.

   
OF    
Koffie met een likeur naar keuze en slagroom.    

Naar boven

Onbeperkt dineren voor € 15,-

Doordeweeks hebben wij een speciale aanbieding. U kunt dan voor maar € 15,- onbeperkt genieten van de volgende hoofdgerechten.

Hoe werkt het:
- U maakt een keuze uit 1 van de onderstaande hoofdgerechten.
- Bijbestellingen alleen van het gerecht dat u als 1e gekozen had.
- Eventuele voorgerechten en/of desserts kunt u kiezen uit onze menukaart tegen de daarvoor geldende prijzen.

Langzaam gegaarde rundersucade met zijn eigen jus en winterse groenten

Of

Gemarineerde kipstukjes met een goed gevulde romige zigeunersaus

Of

Gepocheerde pangafilet met een Italiaanse tomatensaus en fijne groenten

Bij deze gerechten serveren wij gebakken aardappelen, rauwkost en 1 soort warme groente
 
U kunt gebruik maken van deze actie op woensdag, donderdag en vrijdag. In het weekend en op feestdagen geldt deze actie niet.
Deze actie is niet geldig in combinatie met andere acties, kortingsbonnen of cadeaukaarten.
Naar boven
 

3-gangen keuzemenu á € 32,50

Voorgerechten

Romige tomatensoep (VEGA) van pomodori tomaten en Italiaanse kruiden.

Of

Champignons (VEGA) in een zachte knoflookroomsaus gegratineerd met oude Reypenaer kaas. Geserveerd met slasalade en een kruiden crostini.

Of

Kipcocktail aangemaakt met een kerriemayonaise en verse ananas. Geserveerd met een knapperige slasalade en een kruiden crostini.

Of

Huisgemarineerde Noorse zalmfilet geserveerd op een aardappel blini. Begeleid door een dille-citroensaus en een kruiden crostini.

Bij deze gerechten serveren wij Oerbrood met kruidenboter en heks'nkaas.

Hoofdgerechten

Gelders maïskipfiletmet honing, brie en Provençaalse kruiden. Geserveerd met oven gedroogde speklinten en een rode wijnsaus.

Of

Varkenshaas gevuld met bospaddenstoelen en in Parmaham gerold. Geserveerd met een groene pestosaus.

Of

Zeebaarsfilet, op de huid gebakken, met een salsa van tomaat en Italiaanse kruiden. Geserveerd met een aardappel-peterselie mousseline.

Of

Lasagne van de flespompoen (VEGA) met champignons, tomaat en geitenkaas.

Bij deze gerechten serveren wij groente, gebakken aardappelen, rauwkostsalade en compote.

Nagerechten

Warme Beaujolais peer geserveerd met een crème van vanille mascarpone. Begeleid door een zoete rode wijnsaus.

Of

Coupe IJs met romig advocaatijs, nougatijs en Haagsche hopjesijs. Geserveerd met verse slagroom.

Of

Koffie, thee of cappuccino met een luxe bonbon

Naar boven

Saturday & Sunday Lunch

Op zaterdag en zondag ontvange wij u graag tussen 12 en 14 uur bij De Heideroos om van de volgende lunch gebruik te maken.

Als u heerlijk met vrienden of familie iets te vieren heeft of gewoon lekker uitgebreid in ons sfeervolle restaurant wilt lunchen, is dit het geschikte idee voor u.

Wij kunnen met de meeste dieetwensen rekening houden, als u dat aan ons laat weten.

Lunch

Vooraf:

Romige Italiaanse tomatensoep (Veg.)
Of
Dungesneden Parmaham met Galiameloen
Of
Champignons Dordogne, champignons gefrituurd in bierbeslag, met een zachte knoflooksaus (Veg.)

Hierbij serveren wij brood met kruidenboter en heks'nkaas.

Hoofd:

Assortiment belegde mini broodjes (vis / vlees / vega)
Sandwiches met ham en kaas
Tunnbroodrolletjes met kalfscarpaccio en oude kaas
Diverse gevulde bladerdeeghapjes met kip-kerrie, ham-kaas en saucijs
Kartoffelsalade (Veg.)
Butterfly garnalen met chilisaus

Dit serveren wij per tafel

Afsluiting:

Na afloop een kopje koffie of thee geserveerd met een diversiteit aan zoetigheden

Prijs (excl. drankjes):

Volwassenen € 19,50 per persoon
Kinderen van 4 t/m 11 jaar € 9,75 per persoon
Kinderen t/m 3 jaar gratis

Deze lunch wordt vanaf 4 personen geserveerd. Reserveren is gewenst.

Naar boven
 

Lunch

Soepen

   

Niet uit Doesburg
Romige licht gebonden mosterdsoep met een garnituur van kalfstong.

6,25

Wildernis
Wildbouillon met een garnituur van Hert en paddenstoelen.

 

6,75

Italiaanse tomatensoep (VEGA)
Romige tomatensoep van pomodori tomaten en Italiaanse kruiden.

6,25

Bij onze soepen serveren wij Oerbrood met kruidenboter en heks'nkaas.

   

Tosti's
(wij gebruiken voor onze tosti's wit Flaguette brood)

   

Tosti met ham en kaas

4,75

Tosti Hawaï met ham, kaas en ananas

5,25

Hierbij serveren wij ketchup of curry

   

Eiergerechten

   

Uitsmijter Ham en/of Kaas en een bolletje aardappelsalade

7,50

Uitsmijter meegebakken Spek en een bolletje aardappelsalade

7,50

Uitsmijter "De Heideroos" met Ham, Kaas, Parmaham en een bolletje aardappelsalade

7,50

Boerenomelet en een bolletje aardappelsalade

8,75

Omelet champignons (VEGA) met een bolletje aardappelsalade

8,75

Bij deze gerechten heeft u de keuze uit maïs of meergranen Oerbrood

   

Italiaanse bol OF een Waldkorn bol

   

Hamburger De Heideroos  100% Black Angus rund met gebakken uitjes, spek, hamburgersaus en slasalade

12,50

Pulled pork aangemaakt met teriyakisaus en slasalade

8,50

Kalfscarpaccio met een mix van noten, Parmezaanse kaas, een kruidendressing en een knapperige salade

8,50

Filet Americain met rode ui, kappertjes, gekookt ei en slasalade

7,50

Gerookte Noorse zalmfilet met rode uitjes, kappertjes, heks'nkaas en slasalade

8,50

Huisgemaakte tonijnsalade met rode ui, paprika, augurk en slasalade

7,50

Oude kaas (Reypenaer) met walnoten, appelstroop en slasalade (VEGA)

6,50

Lunch gerechten

   

Twaalf uurtje vlees
Twee sneden ambachtelijk Oerbrood, geserveerd met een Bourgondische kroket, filet Americain en pulled pork aangemaakt met teriyakisaus  

9,95

Één uurtje vis
Twee sneden ambachtelijk Oerbrood, geserveerd met een garnalenkroket, huisgemaakte tonijnsalade en gerookte Noorse zalmfilet

10,95

Twee Bourgondische kroketten met keuze uit: Oerbrood OF friet

7,50

Sandwich met gerookte Noorse zalmfilet, heks’nkaas, rode ui, kappertjes en een fris aangemaakte slasalade

9,50

Sandwich gerookte kipfilet met uitgebakken spek, rode ui, slasalade en een mangodressing

 8,50

Maaltijdsalades

   

Vegetarische salade
Salade met geitenkaaskroketjes, crostini, honing-mayonaise en gemarineerde tomaatjes

11,50

Gerookte kipfilet
Op een frisse slasalade met mangodressing, geroosterde pijnboompitten en uitgebakken spekreepjes.

11,50

Eerbeekse Coppa
Eerbeekse Coppaham met mango en Mozzarella, slasalade, crostini en een kruidendressing

12,50

Gravad Laks
Huisgemarineerde Noorse zalmfilet met dille-citroensaus. Daarbij een kruidige crostini en slasalade.

13,50

Deze salades serveren wij met Oerbrood of frites

   

Plate gerechten

   

Schnitzel met gebakken spek, uien, champignons en tomaat. Gegratineerd met oude Reypenaer kaas

 

18,50

Gelders maïskipfilet met honing, brie en Provençaalse kruiden. Geserveerd met gedroogde speklinten en rode wijnsaus.

 

18,50

Spareribs,smaakvol gemarineerd en tot op het bot gegaard. Wij serveren ze met een zachte knoflooksaus.

 

18,50

2 Kipsaté spiesenvan gemarineerde kippendijen met een licht pittige satésaus. Geserveerd met seroendeng en kroepoek.

 

18,50

2 Tongetjes in roomboter gebakkenen afgeblust met limoen. Geserveerd met puree van pompoen en een frisse ravigottesaus.

21,50

Courgette gevuld met pomodori tomaat en Mozzarella (VEGA) op een bedje van aardappel-peterselie mousseline, met groene pestosaus.

 

17,50

Bij deze gerechten serveren wij frites, gemengde salade en een bolletje aardappelsalade. Meerprijs gebakken aardappelen i.p.v. frites € 1,00

   

Naar boven

Wijnen

Huiswijnen

VdP d’Hérault, Bellefeuille, Wit
Per glas
 € 18,50
 €   3,50
VdP d’Hérault, Bellefeuille, Rood
Per glas
 € 18,50
 €   3,50
VdP d’Hérault, Bellefeuille, Rosé
Per glas
 € 18,50
 €   3,50
 Cabernet d'Anjou, Villeneuve, Rosé
Per glas
 € 19,50
 €   3,75
 Bereich Nahetal, Kabinett, Wit
Per glas
 € 18,50
 €   3,50

Witte wijnen

Château Fabre Gasparet, La Grande Courtade, Corbières, Frankrijk, 2011

 € 24,75

La Monasesca, La Marche, Verdicchio di Matelica, Italië, 2012

 € 29,75

Domaine Bichot, Viré Clessé, Bourgogne, Frankrijk, 2011

 € 29,75

Domaine Fouassier, Sancerre, Frankrijk, 2013

 € 31,75

Rode wijnen

Finca Flichman, Mendoza, Argentinië, 2016

 € 25,50

Domaine Giraud, Cuvee Marie & Francois, Côtes du Rhône, Frankrijk, 2012

 € 27,50

Bergsig Estate, Zuid-Afrika, 2012

 € 29,50

Château La Croix Meunier, St. Emilion Grand Cru, Bordeaux, Frankrijk, 2011

 € 34,50

Mousserend

Champagne, José Michel, Frankrijk, Brut

 € 47,50

Prosecco, Toso, Italië, Extra Dry

 € 27,50

Sparkling Cold Duck, 5th Avenue, Zuid-Afrika

 € 25,50

Dessertwijn

Passeur de Soleil, Muscat de Frontignan AOC, Blanc 

Per glas
 € 5,75
Naar boven

Reseveren Menukaart

Onze nieuwsbrief
Volledige naam
E-mail adres